27 Mart 2014 Perşembe

Karaca Home Pike Takımı

Nisan ayına girmemize sayılı günler kala Bahar mevsimi gelmişken havalar ısınmışken , Evlerimizin içinde de Bahar mevsimini yaşamak için benim seçimim,  Karaca Home'un yeni sezonundan, doğadan ilham alan  Bahar Dallarıyla kuşlar ve kelebeklerle süslü bu pike takımı oldu. 




  Desenleri oldukça canlı ve kumaşının dokusu yumuşacık. Bu sezon uçuk pembeler maviler lilalar evlerimize cok yakışacak.



Yuvanızdan mutluluk huzur eksik olmasın.
Sevgiler
Bahar

14 Mart 2014 Cuma

İkea Abajurun Öncesi ve Sonrası


Öncesi ve sonrası projelerine bayılıyorum, hem bu tarz projeleri evimde gerçekleştirmeyi ve sizlerle paylaşmayı seviyorum. Hem evdeki eski veya sıkılmış olduğumuz ürünleri değerlendirmiş oluyoruz, hem de el emeği ürünler elde etmiş oluyoruz.
Salonumuzda bulunan ikea'dan aldığımız siyah abajuru boyamak hep aklımdaydı ama beyaza boyamayı düşünüyordum hep , bir türlü gerçekleştirememiştim, kısmet bu zamanaymış.
Bebek hazırlıklarına başladığımızda bebek odası için abajur ihtiyacı doğdu, bende bu abajuru kullanmaya karar verdim.



Abajurun alt kısmı siyah olduğundan kapanması zor oldu, ilk önce 3 kat beyaz boya ile siyah bölümü boyadım. Sonra değişik bir renk olsun istediğimden elimde bulunan mavi yeşil ve beyaz renk akrilik boyaları istediğim mint yeşili rengi elde edene kadar karıştırdım. Ve mint yeşili boyayıda iki kat boyadım.



 

Elimde bulunan daha önceden çıktı aldığım kağıt desenler vardı bunları dekupaj tutkalı ile abajura yapıştırdım kuruduktan sonra, mat vernik ile iki kat vernikledim.
Tabi bu anlattığım aşamaların arasında mutlaka 3-4 saat bekletmek gerekiyor, bekletmeden ikinci kat boyayı veya verniği sürerseniz alttaki boyayıda alıp yaptığınızda emekler boşa gider aman dikkat. 


Abajurun başlık kısmını ise Madame Coco'dan aldığım mutfak kurulama bezlerim vardı hiç kullanmaya kıyamamıştım, kanaviçe işleme gibi üzerinde işlemeleri vardı. Bu desenli kurulama bezlerini kullanmaya karar verdim. Bu aşamada dikişte usta olan Sevgili Kayınvalidem yardımıma yetişti. Ölçüsüne göre ölçtü kesti tam abajur şapkasına uyacak şekilde dikti. ve eski başlığın üzerine geçirdik.



En son olarak da hobi marketten aldığım polyester ham kurdela şeklinde malzemeyi pembe rengine boyayıp abajura taktım. İşte Sonuç, 


Ve sonuç olarak İkea abajurumuz salondan bebek odamıza terfi etti. Sizce nasıl olmuş ?
Bu arada beni instagramdan takip etmek isterseniz kullanıcı adım bhrlove 
Facebook tan takip etmek isterseniz ise

Herkese Mutlu Haftasonları Dilerim

5 Mart 2014 Çarşamba

Bebek Hazırlıkları; Kıyafet Alışverişi

Bebek haberi alınır alınmaz ilk yapılan şeylerden biri bebek mağazalarına gidip, herşeye aval aval bakıp "ayyy çok tatlı" demek oluyor sanırım :) Bebek kıyafetlerinin hepsi minnoş olduğundan insan kendini kaptırıveriyor. Ben genelde beğendiğim modellerde  tek boy değilde çeşit çeşit aylar için olanlardan aldım ,malum bebekler çokçabuk büyüyor . Genelde Lcw, H&M, Soobe gibi mağazalardan alışveriş yaptım, ama basic body, zıbın  gibi ürünleri daha öncede yazdığım gibi Eminönü Havuzlu Han 'dan uygun fiyata aldım. 
İşte Bebek alışverişlerimden en sevdiklerim; 








Related Posts with Thumbnails