14 Ağustos 2012 Salı

Şefin tavsiyesi: Kadayıflı Muzlu Pasta

                                            Şefin tavsiyesi: Kadayıflı Muzlu Pasta
  Burada şef ben oluyorum, herkes kendi mutfağının şefi değil midir zaten,
Tarifini vermeden önce  uyarıyorum, tamamen benim uydurduğum bir pastadır, fakat tadı enfes olmuştur. :)
Malzemeler;  Kek tabanı,
                    Muzlu puding,
                    Muz
                    Kurutulmuş, kavrulmuş kadayıf
                    Ceviz, damla çikolata
                    Süt, vanilya şurubu.
                           Ben vaktim kısıtlı olduğu için hazır kek kalıbı, ve muzlu puding kullandım.
İlk önce hazır kek tabanını vanilya şurubu ve sütle hazırladığım karışımla ıslattım.
Vanilya şurubunuz yoksa şekerli süt ile veya reçel ile bile ıslatabilirsiniz.



Sonra arasına koyu olarak pişirdiğim ( paketin üzerinde yazan süt miktarından daha az kullandım) muzlu pudingi koydum.

Daha sonra üzerine önceden fırında kurutup tavada kavurduğum kadayıfı serptim.
( daha ömce başka bir tatlı için kavurduğum kadayıflardan arta kalanları bir kavanozda buzdolabında saklıyorum, böylelikle elimin altında hazır bulunuyor. )


Muzlu puding, kadayıf ve üzerinde bolca muz ve damla çikolata serpiştirdim.


 Tüm bu işlemleri en üst katına da uyguladım, fakat bu sefer önce muzları koyup üzerine kadayıfı serpiştirdim çünkü muzların kararıp kötü görüntü oluşturmasını istemedim. Üzerinede ceviz serpiştirerek pastamı bitirmiş oldum.


                                              Afiyet olsun :)

Related Posts with Thumbnails